Sydamerika i marts/april 2006

En gammel drøm om at opleve Brasilien og Peru blev til virkelighed, da jeg i marts/april 2006 drog af sted på en fire ugers tur mod dette enorme kontinent.
Der var nok at tage fat på, og lad det være sagt med det samme: "Jeg blev slet ikke færdig".
I tiden fra den 28. marts til 25. april begav jeg mig på en lille rundtur til Brasilien og Peru. Turen var en meget stor oplevelse på alle måder, og forløb i øvrigt helt uden uheld eller ubehagelige oplevelser.
Nu er det vel ikke nødvendigt at dedikere en dagbog til nogen, men hvis jeg skulle gøre det, må det blive til min geografilærer, Aksel Pedersen og nu afdøde engelsklærer, Per Lørup fra Jetsmark centralskole.
Aksel Pedersen er direkte årsag til, at jeg lige siden jeg var dreng har haft en drøm om at opleve Brasilien. Jeg husker tydeligt de timer, hvor han fortalte om Brasilien. Det forekommer mig, at han altid talte om Brasilien, men det er nok snarere noget med erindringsforvirring. Men det er ganske vist, at jeg lige siden den tid har været besluttet på at opleve Brasilien.
Per Lørup var min engelsklærer. Jeg husker mest Per Lørup for at fortælle vittigheder og være morsom på anden måde. Det forekommer mig også, at han ofte var fraværende. Alligevel formåede han at lære mig så meget engelsk, at jeg selv nu – mere end 25 år senere kan begå mig på engelsk uden problemer.
Forud for rejsen havde jeg brugt 2-3 måneder på intens planlægning.


Logbog om en humanitær transport til Lugoj i Rumænien

Denne "LOGBOG" omhandler hændelser og episoder, tanker og følelser, som opstod i forbindelse med transporten af legepladsen fra Oustruplund, Kjellerup til Lugoj, Rumænien og retur i den gode Scania 82M, af besætningen døbt "WALHALLA". Opkaldt efter en tysk kommune, vi kørte igennem på vej sydover.
Afleveringen af LOGBOGEN skal ses som en tak til Oustruplund for den mulighed vi fik for at få en oplevelse for livet, samt den tillid I gav os, da I betroede os den store opgave at bringe legepladsen sikkert til Lugoj. Vi håber, at så mange som muligt har lyst og får fornøjelse af at læse, hvad vi oplevede.
I erkendelse af, at man skal gribe en chance, når den opstår, var vi ikke sene til at sige: ”ja tak”, da vi fik tilbudet om at køre lastbilen.
Ingen af os havde nogen sinde før kørt bil -og slet ikke lastbil- syd for Flensborg, men det var der jo ingen grund til at reklamere med, for sæt nu I havde fået kolde fødder, og fundet nogle andre til at køre.
Hvis vi på forhånd havde vidst, hvilke problemer/udfordringer, vi ville støde på undervejs, havde vi måske heller ikke haft modet til at tage den lange tur.
I bakspejlet er denne tur da også blevet et godt eksempel på, at de fleste problemer kan løses, næsten uanset, hvor store de synes at være, når man står i dem til halsen.


Januar - februar 2016 Silkeborg - Istanbul t/r i førerhuset på en flyttevogn.

Jeg har altid gerne villet køre "stor bil" eller, som det mindste, opleve, hvordan sådan et køretøj gebærder sig på landevej, motorvej m.v..

I slutningen af 2015 fik jeg kontakt til hr. Larsen.
Han er ansat som chauffør og flyttemand hos Silkeborg Flytteforretning.

Vi lavede en aftale om, at fik han en tur "langt sydpå" og godt kunne tænke sig lidt selskab på turen frem og tilbage, jamen så skulle han bare ringe - jeg ville være klar til agere medhjælper på en udenlandsflytning.

Telefonen ringede - hr. Larsen havde fået en tur til Istanbul for at aflevere / hente et flyttelæs. Turen skulle være fra den xx januar til den xx februar.


Portugal august 2018

Det er næsten 1½ år siden, jeg har haft mere end 4 sammenhængende fridage, så nu bliver der forkælet med en uge i Lissabon.
Det var jo her Portugiserne drog ud fra i 1500-tallet for, med succes, at gøre krav på Brasilien - et andet af mine favoritlande.

Man opdager hurtigt, at Lissabon har en helt særlig rytme og sjæl.
Det er tydeligt, at det er herfra, at brasilianerne har smilene, atmosfæren og energien, som er noget helt særligt.

Desværre er de ikke helt så gode til at holde bygninger og monumenter ved lige, som f.eks. italienerne… Så må man blot overbevise sig selv om, at det, man ser, er autentisk...!


2019 Rundrejse i Asien.

Selv om solen ikke skinner er der alligevel næsten 30 graders varme, og det er ikke så tosset at dyppe tæerne i det Sydkinesiske Hav.

Med et ufrivilligt ophold i Bangkok (flyforsinkelse) er jeg vel ankommet til Da Nang i Vietnam.

Jeg har en hel lejlighed for mig selv, og ejerne af ejendommen har taget ekstremt godt imod mig. Man fornemmer hurtigt, at venlighed, hjælpsomhed og smil er en del af kulturen her. Ku få forstår og taler engelsk, men kropssprog er jo internationalt, så det volder ikke nogen problemer.

Som altid, så søger jeg det autentiske, frem for det, turistbrochurerne anbefaler.
Jeg trækker mig hurtigt tilbage, når der står 100 europæere og filmer den samme statue, eller den samme udsigt.


April 2022 - i sejlbåd over Atlanterhavet

DET ER IKKE VINDEN, DER STYRER din sejlads, men måden, hvorpå du sætter dine sejl.
Kinesisk ordsprog.

Nu har jeg endelig fået mulighed for at afprøve en gammel drøm - at krydse Atlanterhavet i sejlbåd fra Caribien til Europa. 
Jeg har ingen sejlererfaring, og dybest set ved jeg kun, hvordan nordpilen ser ud på et kompas 
3 herrer, som jeg ikke kender, og jeg skal nu i de kommende uger have en "hverdag" til at fungere.
Sejlbåden er 42 fod (ca. 13 meter), veludstyret, i god stand, og alt tænkeligt sikkerhedsudstyr er på plads.

SHIP AHOY - Velkommen ombord.